ائروپرس (AeroPress) روشی نوآورانه و محبوب برای دم کردن قهوه است که در سال 2005 توسط آلن آدلر، یک مهندس و مخترع آمریکایی، معرفی شد. ایده اصلی آدلر ایجاد روشی ساده و قابل حمل برای دمآوری قهوه با کیفیت بالا بود که بتواند طعمهای مختلف قهوه را به خوبی استخراج کند.
ائروپرس را به دو روش میتوانید دمآوری کنید، انتخاب روش مناسب، به سلیقه شما و دو سه نکته بستگی دارد. اگر به دنبال طعم غنیاز قهوه هستند پیشنهاد ما این است که به روش معکوس این کار را انجام بدهید زیرا همجواری آب با قهوه در این روش بیشتر انجام میگیرد و شما میتوانید قهوه غنیتری را استخراج کنید. در روش چکهای کنترل چندانی روی زمان دمآوری ندارید و در عین حال قهوهای شفافتر با طعمی سبک و ملایم دمآوری میشود. ضمنا این روش به نسبت روش معکوس، سریعتر و سادهتر است.
1- آب را بجوشانید و سپس آب را از حرارت فاصله دهید. آب جوش پس از گذشت 20 ثانیه که از حرارت فاصله میگیرد، چیزی حدود 10درجه کاهش دما خواهد داشت و این دما برای دمآوری قهوه مناسب است، آب جوش اگر بلافاصله برای دمآوری استفاده شود قهوه را تلخ خواهد کرد.
2- قطعات ائروپرس را به یکدیگر وصل کنید و مقداری آب داغ را درون ابزار بریزید تا گرم شود، این عمل باعث میشود در زمان دمآوری آب با افت دمای کمتری مواجه شود. توجه کنید قطعات ائروپرس نم دار نباشد. چون باعث میشود قطعات در یکدیگر به درستی سوار نشود. اگر بخواهیم گام به گام اتصالها را بیان کنیم به این شرح است: پیستون را در انتهای محفظه ی اصلی قرار دهید، فیلتر را درون درب پوش خیس کنید و پس از اتمام دمآوری درب پوش را ببندید و در انتها لیوان خود را روی ابزار قرار دهید و ابزار را برعکس کنید.

3- هجده گرم قهوه تازه آسیاب شده را (دو قاشق غذاخوری) را درون ابزار بریزید. برای انجام بهتر این کار میتوانید از قیف مخصوص ائروپرس استفاده کنید. اندازه آسیاب مناسب برای ائروپرس ریز است. (ریزتر از نمک دریایی)

4- آب با دمای 92 درجه رادر 15 ثانیه به روی سطح قهوه بریزید، تا آنجا که سطح قهوه را بپوشاند و سپس آن را به آرامی هم بزنید. در این مرحله قهوه وارد فرآیندی به نام شکوفا شدن (bloom) میشود. در این مرحله گاز کربن دی اکسید از قهوه جدا و جذب آب صورت میگیرد این فرآیند تاثیر بسیار مهمی در عصارهگیری قهوه دارد.

5- پس از 30 ثانیه مابقی آب را به آن اضافه کنید اگر قهوه غنیتر با تنواری بالا دوست داشتید در این مرحله نیز 5 تا 10 ثانیه مجددا قهوه را هم بزنید . در این ابزار قاشق مخصوصی برای هم زدن وجود دارد که کار را برای شما راحت تر میکند.


6- فیلتر کاغذی مخصوص ائروپرس را مطابق تصویر در محل خود قرار دهید. فیلتر را با آب گرم خیس کنید. این کار کمک می کند هم فیلتر به درستی در جای خود قرار گیرد و نیز محفظه عصارهگیری قهوه گرم شود. و درپوش دستگاه را ببندید. مطمئن شوید درپوش را به دقت ببندید تا باعث نشتی نشود.


7- سپس سریع ابزار را برگردانید و بر روی لیوان قرار دهید و فشار به سمت پایین را آغاز کنید. (اگر فشار خیلی راحت باشد، احتمالاً آسیاب شما درشت است و اگر فشار به سختی باشد، احتمالا اندازه آسیاب خوب باشد.) این کار را ادامه دهید تا همه عصارهگیری قهوه به لیوان جابجا شود.

8- درپوش را به آرامی باز کنید و فیلتر و قهوه را از آن خارج کنید. قهوه شما آماده است.

1- آب را بجوشانید و سپس آب را از حرارت فاصله دهید. آب جوش پس از گذشت 20 ثانیه که از حرارت فاصله میگیرد، چیزی حدود 10درجه کاهش دما خواهد داشت و این دما برای دمآوری قهوه مناسب است، آب جوش اگر بلافاصله برای دمآوری استفاده شود قهوه را تلخ خواهد کرد.
2- قطعات ائروپرس را به یکدیگر وصل کنید و مقداری آب داغ را درون ابزار بریزید تا گرم شود، این عمل باعث میشود در زمان دمآوری آب با افت دمای کمتری مواجه شود. . اگر بخواهیم گام به گام اتصالها را بیان کنیم به این شرح است: فیلتر را درون درب پوش بگذارید و خیس نمایید. سپس فیلتر را روی محفظه بنددید و برعکس روی لیوان قرار دهید پس از اتمام دمآوری پیستون را در لوله محفظه گذاشته و پرس را آغاز کنید.

3- هجده گرم قهوه آسیاب شده را معادل دو قاشق غذاخوری را درون ابزار بریزید. برای انجام بهتر این کار میتوانید از قیف مخصوص ائروپرس استفاده کنید.
4- آب با دمای 92 درجه رادر 15 ثانیه به روی سطح قهوه ریخته ، تا آنجا که سطح قهوه را بپوشاند و سپس آن را به آرامی هم میزنیم. در این مرحله قهوه وارد فرآیندی به نام شکوفا شدن (bloom) میشود که در این مرحله گاز کربن دی اکسید از قهوه جدا و جذب آب صورت میگیرد این فرآیند تاثیر بسیار مهمی در عصارهگیری قهوه دارد.
5- پس از 30 ثانیه مابقی آب را به آن اضافه کنید اگر قهوه غنی تر با تنواری بالا دوست داشتید در این مرحله نیز 5 تا 10 ثانیه مجددا قهوه را هم بزنید. در این ابزار قاشق مخصوصی برای هم زدن وجود دارد که کار را برای شما راحت تر میکند.
6-فیلتر کاغذی مخصوص ائروپرس را مطابق تصویر در محل خود قرار دهید. فیلتر را با آب گرم خیس کنید. این کار کمک می کند هم فیلتر به درستی در جای خود قرار گیرد و نیز محفظه عصارهگیری قهوه گرم شود. و درپوش دستگاه را ببندید. مطمئن شوید درپوش را به دقت ببندید تا باعث نشتی نشود.

7- سپس سریع ابزار را برگردانید و بر روی لیوان قرار دهید و فشار به سمت پایین را آغاز کنید. (اگر فشار خیلی راحت باشد، احتمالاً آسیاب شما درشت است و اگر فشار به سختی باشد، احتمالا اندازه آسیاب خوب باشد.) این کار را ادامه دهید تا همه عصارهگیری قهوه به لیوان جابجا شود.

8-درپوش را به آرامی باز کنید و فیلتر و قهوه را از آن خارج کنید. قهوه شما آماده است.
§ مواد و وسایل مورد نیاز:







