طرز تهیه قهوه با فرنچ پرس و روشدم‌آوری دقیق قهوه
سبد خرید
shop btn 0
close
جمع: 0 ریال
تنظیمات و ثبت نهایی سفارش
روش‌های دم‌آوری

دم‌آوری قهوه با فرنچ پرس

امروزه فرنچ پرس به دلیل دسترسی آسان و قیمت مقرون به صرفه‌اش در منازل ما به ابزاری رایج برای دم‌آوری چای و دمنوش و به خصوص قهوه تبدیل شده است. در این روش تهیه قهوه، امکان کنترل تمامی متغیرها مانند دمای آب، اندازه آسیاب قهوه و مدت زمان دم‌آوری قهوه را با توجه به سلیقه شخصی فراهم می‌شود. در فرهنگ ما رایج  است به قهوه‌ای که با دستگاه فرنچ‌پرس تهیه می‌شود «قهوه فرانسه» می‌گویند. ما به جای «قهوه فرانسه» از عبارت «قهوه‌دمی» که ترجمه شده Brewed Coffee است، استفاده می‌کنیم. حال اگر قهوه با فرنچ‌پرس دم‌آوری شود، به آن «قهوه دمی با فرنچ‌پرس» می‌گوییم.

مراحل آماده­‌سازی:

۱- فرنچ پرس را با آب، تمیز بشویید، توجه داشته باشید مایع‌های ظرف‌شویی اثر و عطر خود را بر ابزار جای می‌گذارند و این امر باعث تغییر عطر و طعم قهوه خواهد شد.
۲- آب را بجوشانید و سپس آب را از حرارت فاصله دهید. آب جوش پس از گذشت 20 ثانیه که از شعله فاصله می‌گیرد، چیزی حدود 10درجه کاهش دما خواهد داشت و این  دما برای دم‌آوری قهوه مناسب است، آب جوش اگر بلافاصله برای دم‌آوری استفاده شود قهوه را تلخ خواهد کرد.
 

فرنچ پرس

 

 

3- پیشنهاد می‌کنیم جداگانه فرنچ‌پرس را قبل از استفاده با مقداری آب جوش گرم کنید و سپس آب را تخلیه کنید، این کار بدین منظور انجام می‌شود که بدنه فرنچ‌پرس گرم شده و هنگام دم‌آوری باعث کاهش دمای آب نشود.


فرنچ پرس

4- 18 گرم قهوه آسیاب شده (دو قاشق غذاخوری)  را به ازای هر فنجان در فرنچ پرس می‌ریزیم. میزان درشتی قهوه آسیاب شده، به اندازه دانه های نمک دریایی  یا برنج نیم دانه است، به علت همجواری بالای آب و قهوه اگر درجه آسیاب ریز باشد قهوه شما تلخ خواهد شد. 

نسبت آب به قهوه یا Ratio را می‌توانید از 1 به 10 (هر یک گرم قهوه 10 گرم آب) تا 1 به 16 تغییر دهید و این نسبت میزان غلظت قهوه شما را تعیین می‌کند. هر چه نسبت آب به قهوه کمتر باشد بادی بیشتری و طعم غنی‌تری از قهوه را امتحان خواهید کرد.

فرنچ پرس

 

فرنچ پرس

 

4- آب با دمای 92 درجه  را به روی سطح قهوه ریخته، تا آنجا که سطح قهوه را بپوشاند و سپس آن را به آرامی هم می‌زنیم. در این مرحله قهوه وارد فرآیندی به نام شکوفا شدن (bloom) می‌شود که در این مرحله گاز کربن دی اکسید از قهوه جدا و جذب آب صورت می‌گیرد این فرآیند تاثیر بسیار مهمی در عصاره­‌گیری قهوه دارد. 

 

فرنچ پرس

 

5- پس از گذشت 30 الی 40  ثانیه مابقی آب را اضافه کرده و درپوش فرنچ پرس را بدون اینکه فیلتر را به پایین فشار دهیم روی دهانه فرنچ پرس قرار می‌دهیم.


فرنچ پرس

 

6- پس از گذشت سه الی چهار دقیقه فیلتر فرنچ‌پرس را به پایین فشار میدهیم تا قهوه از عصاره آن جدا شود پس از این کار قهوه شما آماده نوشیدن است. (بهتر است قهوه‌­ی آماده شده مدت زیادی در فرنچ‌پرس باقی نماند چون باعث تغییر طعم قهوه می‌شود.)

ویژگی‌های ابزار فرنچ پرس:

  • شست و شوی فرنچ پرس نسبت به سایر ابزار دم‌آوری آسان‌تربوده.
  • فرنچ پرس نیازی به فیلتر اضافی ندارد.
  • دم‌آوری با این دستگاه سرعت بالایی دارد.
  • به دلیل ابعاد مناسب گزینه مناسبی برای حمل است.
  • با استفاده از این دستگاه قهوه‌ای با بادی بالا حاصل می‌شود.
  • به خاطر عدم استفاده از فیلتر کاغذی قهوه دم شده کدر است.
  • فرنچ پرس قیمت مناسبی دارد.
  • ابزار دم‌آوری عمومی و در دسترسی است.

ثبت نظر

نظر
حامد باغبان
1403/11/01 10:40
خیلی ممنون بابت آموزش های جالب و مفیدتون، روی کیفیت آماده سازی قهوه خیلی تاثیر میزاره، لطفا در سایت در مورد این که هر قهوه بیشتر با چه روشی (دمی، اسپرسو، ...) بهترین طعم رو میتونه داشته باشه هم مطلب بزارید.
نظر
مدرسی
1403/09/19 10:22

متشکرم. من قهوه را به یک روش و آن هم فقط با فرنچ پرس قهوه را آماده می‌کنم. از این مقاله چندتا نکته جدید یاد گرفتم.

نظر
لکافکا
(1403/09/19 14:43)

جناب مدرسی عزیز،
خوشحالیم که مفید بوده است.

نظر
صفائیه
1403/09/07 21:02

خیلی ممنون از توضیحات کامل شما. نکاتی که نوشتید خیلی در طعم و کیفیت قهوه تاثیر داره.

نظر
لکافکا
(1403/09/08 11:23)

خانم صفائیه عزیز،
خوشحالیم که مطلب ما نظر شما را جلب کرد. 

نظر
رضا احمدی
1403/08/28 13:02

خیلی ممنونم از مطلب مفید و کاملی که نوشتید. من کمی متفاوت قهوه رو با فرنچ پرس درست می کردم که با کمک شما به کیفیت بالاتری در تهیه قهوه رسیدم.

نظر
لکافکا
(1403/08/28 13:03)

خوشحالیم که تونستیم کمک کنیم تا دم‌آوری دقیق‌تر و نوشیدنی غنی‌تری رو تهیه کنید.

آنچه نیاز دارید:

مواد و وسایل مورد نیاز تهیه قهوه دمی با فرنچ پرس برای سه نفر:

  • فرنچ پرس: ابعاد فرنچ‌پرس (کوچک 350ml و یا بزرگ 600ml) تاثیری بر کیفیت دم‌آوری ندارد و هر کدام که در دسترس باشد استفاده می‌شود.
  • آب جوش: 250 گرم معادل دو فنجان کوچک یا یک لیوان بزرگ برای هر نفر: از آبی با دمای 92 تا 96 درجه سانتی‌گراد استفاده کنید. (مقدار آب به انتخاب خودتان است و می‌توانید بنا به غلیظ یا رقیق شدن قهوه مقدار آب را تغییر دهید.)
  • قهوه آسیاب شده برای هر نفر 18 گرم (دو قاشق غذاخوری): از قهوه آسیابی درشت برای دم‌آوری فرنچ پرس استفاده می‌شود. (قهوه آسیاب شده بهتر است شبیه برنج نیم‌دانه باشد تا طعم بهتری از قهوه استخراج شود و قهوه‌ی شفاف‌تری داشته باشید.)
  • ترازو: برای اندازه‌گیری دقیق قهوه و آب (اگر ترازو ندارید نگران نباشید هر قاشق غذاخوری بین 7 تا 9 گرم قهوه در خود جای می‌دهد و می‌توانید از قاشق غذاخوری استفاده کنید.)
  • تایمر: برای زمان‌بندی دقیق دم‌آوری. (می‌توانید از زمان‌سنج موبایل  برای محاسبه دقیق زمان استفاده کنید.)
     
روش ارتباط با ما
02136628713
09205186894
lekafkacoffee@gmail.com
مطالب مرتبط

مایل به شناخت روش‌های دم‌آوری هستید؟