اسپرسو چیست و طرز تهیه ی اسپرسو چگونه است؟
سبد خرید
shop btn 0
close
جمع: 0 ریال
تنظیمات و ثبت نهایی سفارش
روش‌های دم‌آوری

طرز تهیه قهوه اسپرسو با اسپرسوساز

جرعه‌ای غلیظ از طعم ‌های گوناگون

اسپرسو روشی خاص برای تهیه قهوه است که نتیجه آن، یک فنجان کوچک اما پرطرفدار از قهوه‌ی بسیار غلیظ و پر عطر است. این نوشیدنی پایه بسیاری از دیگر نوشیدنی‌های قهوه‌ای مانند کاپوچینو، لاته‌ و آمریکانو است. اسپرسو نوشیدنی بر پایه‌ قهوه است که سرآغاز آن کشور ایتالیا است. ترجمه لفظی اسپرسو در زبان انگلیسی «اکسپرس» و در زبان ایتالیایی «عصاره‌گیری شده تحت فشار» است. در واقع کلمه اسپرسو (Espresso) به سازوکار تهیه‌ قهوه اشاره دارد. اسپرسو از تحت فشار قرار دادن قهوه (pressure) در مدت زمان بسیار کم (express) تهیه می‌شود.

§ مراحل آماده­‌سازی:

1- برای درست کردن نوشیدنی اسپرسو به یک دستگاه کافه ماشین و یا اسپرسوساز خانگی نیاز دارید. دستگاه را روشن کنید و اجازه دهید آب درون دستگاه به دمای ایده‌آل برای عصاره‌گیری (۹۰_۹۴) قهوه برسد. به عبارت دیگر و اجازه می­‌دهیم 3 ثانیه آب داغ از هد گروپ دستگاه خارج شود.

اسپرسو

 

2- پرتافیلتر را بر روی ترازوی تایمردار گذاشته  و دکمه صفر آن را فشار می‌دهید.


اسپرسو

 

3-  قهوه آسیاب شده را درون پرتافیلتر بریزید.  برای یک شات نوشیدنی اسپرسو مقدار 21-18 گرم قهوه را به صورت یک دست و با درجه  نرم (fine) آسیاب کنیید و داخل پرتافیلتر بریزید. برای یک نوشیدنی دلپذیر کیفیت و درجه آسیاب قهوه بسیار مهم است. ممکن است به تجربه درجه آسیاب را تغییر دهید.

 

اسپرسو

 

4- با ابزار نیدل یک لایه یکنواخت از پودر قهوه ایجاد کنید.

5- لولر را روی پرتافیلتر قرار دهید و چند دور به صورت ساعت گرد بچرخانید تا سطح قهوه شما کاملا صاف شود. در صورتی که به «لولر» دسترسی ندارید با انگشت‌تان پودر قهوه را در سبد پرتافیلتر پخش کرده و سطح آن را یکنواخت کنید.

اسپرسو

 

6- تمپر را به آرامی روی سطح قهوه قرار دهید و مقدار متوسطی فشار روی سطح وارد کنید. این فشار را روی سطح قهوه به شکلی وارد کنید که قهوه به طور کاملا صاف فشرده شود و به شکلی نباشد که سمتی پایین‌تر از سمت دیگر باشد. دقت کنید برای این کار پرتافیلتر را بر روی میز با سطح صاف قرار دهید و سپس ابزار تمپ را بر روی پرتافیلتر گذاشته و به صورتی که با دستتان دسته­‌ی تمپر گرفته‌اید و دستتان نسبت به پرتافیلتر عمود است فشاری را به پودر قهوه بیارید. این فشار نبایستی زیاد باشد. کافی است رنگ زیر ناخنتان سفید شود. با یک چرخش ملایم ابزار تمپ را از روی  پرتافیلتر بردارید. لازم نیست ایزار تمپ را سریع و زیاد بچرخانید. در ضمن لازم نیست با تمپر به پرتافیلتر ضربه بزنید. ضربه زدن باعث می‌شود تراکم قهوه از بین برود.

اسپرسو

 

7- پرتافیلتر را در محل هدگروپ قرار دهید. تایمر را روشن کنید و عصاره‌گیری را آغاز کنید. نحوه بستن پرتافیلتر هم به این صورت است که شما آن را مطابق ساعت 8 در هدگروپ قرار داده و به صورت پادساعت گرد تا ساعت 6 عقب بکشید.


اسپرسو

8-  هیچ وقت نمی‌توان گفت به طور دقیق عصاره گیری چند ثانیه طول می‌کشد یا حجم قهوه بایستی به چند گرم برسد، چون دانه‌های قهوه با هم متفاوت است و هر یک ممکن است عصاره‌گیری‌های متفاوتی داشته باشند. به طور تقریبی با 18 گرم قهوه، شما در مدت زمان 25 ثانیه بایستی دست کم 32 گرم عصاره در فنجان خود استخراج کرده باشید. هرچه مایع عصاره‌گیری شده نزدیک به رنگ طلایی باشد و به صورت یکنواخت و بدون قطعی از پایین پرتافیلتر به درون فنجان بریزد به این معنا است که مراحل را به خوبی انجام دادید و قهوه­‌ای که پودر کردید از درجه آسیاب مناسبی برخوردار است.  اگر مقدار قهوه عصاره‌گیری شده کمتر یا بیشتر از این مقدار بود بایستی درچه آسیاب خود را تغییر دهید. با تمرین و تلاش می توانید به این مهارت برسید.

توجه کنید اگر عصاره گیری شما به صورت قطره‌ای انجام شد و یا در مدت زمان طولانی حجم کمی قهوه درون فنجان شما استخراج شد، قهوه شما به اصطلاح over است و برای رفع این مشکل بهتر است حجم قهوه را کم کنید، درجه آسیاب را درشت‌تر کنید و یا میزان تمپ و فشرده سازی را کم تر کنید تا عصاره گیری به تعادل برسد، ممکن است با تغییر حتی یکی از این موارد عصاره گیری شما به درستی انجام شود.

اسپرسو

 

حال اگر عصاره گیری شما بسیار سریع انجام شد و در مدت زمان کمی فنجان شما لبریز از قهوه ای با رنگ کرمای روشن شد، بدانید قهوه شما under شده و بایستی درجه آسیاب را ریزتر کنید، وزن قهوه بیشتری را درون پرتافیلتر بریزید و یا میزان تمپ و فشرده سازی قهوه را بیشتر کنید تا به قهوه ایده آل خود برسید.

 

اسپرسو

 

ثبت نظر

آنچه نیاز دارید:

§ مواد و وسایل مورد نیاز:

  1. قهوه تازه آسیاب شده: 18 تا 20 گرم با آسیاب ریزتر از ذرات شکر
  2. پرتافیلتر
  3. نیدل
  4. لِوِلِر
  5. تمپر
  6. ترازو
  7. دستگاه اسپرسوساز
روش ارتباط با ما
02136628713
09336254797
lekafkacoffee@gmail.com
مطالب مرتبط

مایل به شناخت روش‌های دم‌آوری هستید؟