بهترین قهوههای نیکاراگوئه طیف وسیعی از طعمها را در خود دارند، از طعم شیرین، شیرینی کرهای و شیر شکلاتی گرفته تا طعم گل و خوشمزه و اسیدی در آنها پیدا میشود که بسته به منطقهای که قهوه در آن تولید میشود متفاوت است.
شکی نیست که کشور بزرگ و کم جمعیت نیکاراگوئه قادر به پرورش قهوه با کیفیت عالی است. اما با وجود توفانهای مخرب، بی ثباتی سیاسی و مالی تولید قهوه در کنار شهرت آن آسیبهای زیادی دیده است. با این وجود، از آنجا که قهوه مهمترین محصول صادراتی در نیکاراگوئه است، تولیدکنندگان مشتاق احیا جایگاه خود در بازارهای تخصصی هستند و به بهبود زیرساختها و شیوههای کشاورزی برای پیشرفت در تولید محصول قهوه خود ادامه میدهند.
در نیکاراگوئه حدود 40،000 پرورش دهنده قهوه وجود دارد که 80 درصد آنها مزارع کمتر از 3 هکتار داند که در ارتفاع بین 800 تا 1900 متر از سطح دریا قرار گرفتهاند. بیشتر قهوه پرورش یافته در نیکاراگوئه از نوع قهوه عربیکا و از گونههای قهوه بوربون و پاکامارا است. با توجه به کمبود بودجه برای تامین مواد شیمیایی، قهوه تولید شده در این کشور به صورت ارگانیک و طبیعی است. پیدا کردن تولیدکنندگان قهوه در این کشور مقداری مشکل است زیرا اکثرا آنها محصولات خود را برای فرآوری به کارخانههای بزرگ میفروشند. ولی به تازگی پرورشدهندگان خرد نیز فروش محصولات خود به خریداران خصوصی را شروع کردند.
کشاورزان برای افزایش عملکرد و پرورش درختان قهوه، هرس و باروری درختان را به صورت موثرتر پیش میبرند.
همانند سایر کشورها، درختان قهوه کاتوای نیکاراگوئه میتوانند میوههای قرمز یا زرد قهوه را تولید کنند.
قهوه کاتورا در مناطق وسیعی در نیکاراگوئه رشد میکند و طعم آن شیرین است.
قهوه پاکاماراهای رست داده شده در نیکاراگوئه، اغلب طعم گیاهی داشته و دارای اسیدیته بالا هستند.
این محصول ترکیبی از قهوه کاتورا و ماراگوگایپ است. با وجود اینکه این دانههای بزرگ قهوه در این منطقه تولید میشود، برخی مواقع میتواند قهوه ماراکاتورا طعم قهوه کنیایی نیز به همراه داشته باشند.
منطقه نواوا سیگویا (Nueva Segovia)
این منطقه در نیکاراگوئه، همواره یکی از بهترین قهوهها را تولید میکند، محصول آن اسیدیته بالایی داشته و با تعادل در طعم شیرینی، رایحه تند و میوههای خشک را دارد.
اگرچه منطقه جینوتگا دومین بخش بزرگ این کشور است، اما بیشترین سهم تولید قهوه را دارد. محصول قهوه این منطقه غالباً دارای اسیدیته بالا، اما با غلظت کم و همراه با طعم کاکائو و توت است.
این منطقه، منطقهای کوچک و کمتر شناخته شدهای است که در گذشته بخشی از منطقه نواوا سیگویا بوده است. قهوه تولید شده در مادریز مقداری سبک بوده و طعم ملایم با پتانسیل بالا دارد.
این منطقه کوچک ممکن است به خوبی شناخته شده نباشد، اما محصول تولیدی آن عالی است و شیرینی متعادلی دارد و بافت مخملی همراه با طعم گل و میوههای زرد را همراه دارد.
قهوه تولید شده در ماتاگالپا با اسید سیتریک کنترل شده همراه است، بافت خامهای، طعم ظریف گل و بارز شیرینی، قهوه تولیدی این منطقه را به بهترین محصول قهوه در نیکاراگوئه تبدیل کرده است.